header

Wandelen

Casa Hollandia is gelegen aan de Lagar Peru. La Viñuela is het dichtstbijzijnde dorp  en ligt op 5 kilometers afstand. La Viñuela is dominated by the landscape of La Maroma , which belongs to the mountain range known as Sierra de Tejeda and at a height of 2,068 metres (6,785 ft) is the highest mountain in Axarquía. [ 1 ] Another dominant feature of the landscape is that of the reservoir known in English as Lake Viñuela; it holds 170 million cubic metres of water and is surrounded by picnic areas, some with barbecues.La Viñuela wordt gedomineerd door het landschap van La Maroma , die behoort tot de bergketen die bekend staat als de Sierra de Tejeda en op een hoogte van 2.068 meter (6.785 voet) is de hoogste berg in de Axarquía, een uitdaging voor klimmers. Door het wisselende landschap kunt u genieten van zon, strand en zee maar ook prachtige wandelingen door de bergen.

Voor wandelaars zijn er vele route,s die voor beginners en zeer ervaren wandelaars mogelijk zijn. Er is veel te doen, paardrijden, het binnenland verkennen per quad, wandeltochten, fietstochten, kanovaren,golven met uitzicht op zee in Torre del Mar.

Op een klein stukje rijden vindt u de adembenemend mooie kloof van El Chorro en het schitterende meer van Ardales. De nationale parken El Torcal en die van Antequera liggen slechts 40 minuten per auto verwijderd.

 

Fietsen:

 Fietsen zijn in Torre del Mar te huur, je moet wel een goede conditie hebben om hier te fietsen!

 

2 fietsers te gast bij Casa Hollandia, op de fiets vanuit Nederland vertrokken en op doorreis naar Marokko

 

 

Motorrijden

Voor Motorrijders zijn er prachtige routes en genoeg ruimte tot stalling bij ons. In de omgeving is mooi ruim asfalt door de bergen, door dorpjes, richting grotere steden. Zo kun je vanaf Casa Hollandia een leuke ruime bergweg nemen richting Granada zoals op de foto's hieronder.

Dutch English French German Italian Portuguese Spanish