header

  Dorpen/ steden

De kustplaats Torre del Mar is 13.5 kilometer van onze casa vandaan.

Er zijn vele interessante plekken te ontdekken in onze omgeving, waaronder:Granada" met het bekende Alhambra

 

 Er zijn veel mogelijkheden voor uitstapjes we kunnen u verder helpen met tips en routes.

                                                                         11 km vanaf onze casa ligt Alcaucin

Een bijzondere bezienswaardigheid van Alcaucin is de bronwaterfontein: Fuente de los Cinco Caños, die nog uit de tijd van de Arabieren stamt. De bewoners van het dorp, de Alcaucineños, komen hier nog dagelijks hun kruiken met fris bronwater vullen (altijd 16 graden!) en het water bevat genoeg kalk waardoor de oudjes op het dorpsplein gespaard blijven van osteoporose (botontkalking) en nooit lijken te verouderen. De bron heeft vijf kranen en wordt beschermd door een arcade met 3 ronde bogen. De muren zijn bedekt met Moorse tegels die lijken te gloeien als de zon schijnt.

Op een klein stukje rijden vindt u de adembenemend mooie kloof van El Chorro en het schitterende meer van Ardales. De nationale parken El Torcal en die van Antequera liggen slechts 40 minuten per auto verwijderd

Malaga

Malaga is een prachtige stad en ligt aan zee.
Onderstaande info kan een leidraad zijn om een dagje Malaga te doen:

Málaga is een gemeente en de op één na grootste stad van Andalusië, en de op vijf na grootste stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Málaga. In 2007 had de stad een officieel inwonertal van 561.250, en in de stadsomgeving van Málaga wonen in totaal 1.074.057 mensen. De stad ligt aan de Middellandse Zee, aan de toeristische Costa del Sol en op slechts 100 kilometer afstand van de Straat van Gibraltar. Málaga wordt omgeven door bergen, de zogenaamde “Heuvels van Axarquía” en wordt doorkruist door twee rivieren, de Guadalmedina en de Guadalhorce die beide uitmonden in de Middellandse Zee. De stad heeft een zomers mediterraan klimaat, maar heeft geen last van de extreme hitte zoals Sevilla en kent zeer milde winters met temperaturen rond de 20 graden. De inwoners van Málaga staan bekend als “Malagueños” en in de volksmond soms als “boquerones” (sardines).De stad staat kandidaat voor “Europese Cultuurstad 2016”.

www.magnifiekmalaga.nl.

 

 

 

Dutch English French German Italian Portuguese Spanish